Gönderen
|
Konu: HASANKEYF (Okunma Sayısı 119 defa)
|
osman.ahunbay
Newbie
Ruh Halim:
|
Arkadaşlar; Festival sırasında Ahmet Mergen (şu sıra üyelik işlemleri sürüyor) ile önümüzdeki Şeker Bayramı haftasında Hasankeyf'e kadar gitme projesi üzerinde düşünmeye başladık. Daha sonra sevgili Turgay Avcı'nın kitabını okumaya başlayınca içimizdeki gaz iyice açığa çıktı ve 19 Eylül 2009 cumartesi günü yola çıkıp 26 Eylül 2009 Cumartesi dönmek üzere bir güzergah belirledik. Özetle İstanbul, Kayseri, Malatya, Adıyaman, Batman, Hasankeyf, Midyat, Mardin, Urfa, G.Antep, Adana, İstanbul rotasını izleyeceğiz. Geceleri çadır yok, uygun otel konusunda danışacağımız çok tanıdık var etrafımızda. Sanırım yemek konusu bu turun en keyifli anlarından biri olacak Van Gölü, Bitlis, Iğdır, Kars, Artvin turu seneye kısmet olursa Hedef 4-5 motor birlikte yola çıkmak. Bize katılmak isteyen olur mu?
|
Osman Ahunbay - 211 Transalp 2006 0532.212 10 42
|
|
|
bora.eris
Jr. Member
Telgrafin Telleri, Öperim Bütün Kelleri
Ruh Halim:
|
bayrama denk geliyormu? gelmiyormu? (umarim gelmiodur)
|
|
|
|
osman.ahunbay
Newbie
Ruh Halim:
|
Bayram 20 Eylül Pazar günü başlıyor, 22 Eylül Salı bitiyor. Biz yola arife günü çıkacağız.
|
|
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2009, 11:08:39 Gönderen: osman.ahunbay »
|
|
|
|
|
burcinhan.dogan
Newbie
Ruh Halim:
|
Cizre gezisinde uğramıştık. Güzel yer tavsiye olunur.
|
|
|
|
mehmet.binli
Newbie
Ruh Halim:
|
Yazmak için zaman bulursam uzun uzun yazarım ancak şimdilik şunları söyleyebilirim.
***Hasankeyf yol yapmak için bahane, yoksa gittiğinde birşey olmadığını göreceksin. .(Göreceli tabi) ***Bu rotada asıl hedef Midyat... Muhteşem bir yerleşim. Sokak sokak gezmeli. ***Adıyaman-Kahta ile Urfa- Siverek arası mutlaka Feribot ile geçilmeli ve GAP görülmeli. Fetibot saatlerini yazaraım. Nemrut Da konaklama istenirse yer ayarlamak mümkün. ***Urfa' ya kadar gidince mutlaka Halfeti' ye gitmeli hatta imkan varsa bie gece kalmalı. Konaklama için Kaymakamlık misafirhanesi var. İsterseniz bende telefonu var yer ayırtırım.
Bunlara göre faklı rota çizmek de mümkün....
|
Mehmet Binli Ankara KTM 990 Adventure
|
|
|
osman.ahunbay
Newbie
Ruh Halim:
|
Sevgili Mehmet, deneyimlerini paylaştığın için teşekkür ederim, her zaman ihtiyacımız var. Umarım vakit bulursun da yola çıkmadan daha fazla bilgi alırız senden. *Hasankeyf'i merak ediyorum. Amcam İTÜ adına yıllardır kazının başındaydı, sanırım bana anlatacak çok şeyi var onun da. Ama ne ile karşılaşacağımı tam olarak bilmiyorum tabii ki. **Haklısın, ben de esas Midyat ve Mardin'i merak ediyorum, hakklarında değişik kişilerden ilginç şeyler duydum. Elimden geldiğince zaman geçireceğim zaman kısa da olsa. ***Feribot ile geçmek gerektiğini yanlış hatırlamıyorsam Armağan da söylemişti. Bu kadar ustadan duyduktan sonra başka birşey yapmayız kesinlikle ****Nemrut'ta konaklama fikri cazip ama kararı tekbaşıma vermeyeceğim için şimdilik sıkı bir seçenek olarak saklayalım. Gerekirse seni arar öğreniriz. *****Halfeti'yi ben de merak ediyorum. Kalıp kalmama konusu gene grup kararı not: Adıyaman'lı bir arkadaş "mutlaka kebapçı BEKO'ya gitmeniz lazım" dedi başka kebapçı adreslerini şimdiden alıp kaydedebiliriz
|
|
|
|
Armagan ALBAYRAK
Newbie
GS ten başka motor, siyahtan başka renk tanımam ;)
Ruh Halim:
|
Hasankeyf, görülesi ama kalınası bir yer değil. Mardin'de konaklayıp gün içinde Midyat - Hasan keyf yapabilir, dönüşte yine Mardin'in etrafını turlayıp, daarülzaferen ( yanlış yazmış olabilirim ) kilisesini gezebilirsiniz. Oraya gitmeden önce ziyaret saatlerini şehirden öğrenebilirsiniz.
Sonrasında Siverekten Kahta ya feribotla geçip Nemrut dağı yolundaki pansiyon-motel lerde kalabilirsiniz. Kahta'da görülesi bir şey yok. Adıyaman üzerinden ŞanlıUrfa'ya gidebilir, yol üzerinde Atatürk Barajının devasa görüntüsünde bir çay içebilirsiniz. Urfa'nın Çarşısı, Balıklı Göl ve Harran Ovası görülesi yerler. Mehmet Abi'ninde dediği gibi Halfeti ( mümkünse tekneyle tur atın ) ve Gaziantep, baklava ve kebap diyarı
oy oy oy canım çektibe yahu
|
Armağan ALBAYRAK R 1150 GSA - ISTANBUL 532 508 93 23
|
|
|
mehmet.binli
Newbie
Ruh Halim:
|
**Haklısın, ben de esas Midyat ve Mardin'i merak ediyorum, hakklarında değişik kişilerden ilginç şeyler duydum. Elimden geldiğince zaman geçireceğim zaman kısa da olsa. not: Adıyaman'lı bir arkadaş "mutlaka kebapçı BEKO'ya gitmeniz lazım" dedi başka kebapçı adreslerini şimdiden alıp kaydedebiliriz Mardin' de konaklamak istersen ve sıkıntı yaşarsan Orduevine git. Binbaşı Hatice hanıma EMOK ve Mehmet Binli de sanırım sorunsuz kalırsınız... Kebap bu gezinin ince noktası...Şimdi sıkı dur ve dikkatli oku. Bence bölgede kebap yeme işini İstanbul' sakla. Malum hava sıcak ve kebap denen şey etten yapılır, ayrıca, bölge damak tadı yabancı gelebilir. Mazallah motoru bozarsan, bu gezi ızdırap olur ve bindiğin motor kirlenir Bölgede kesinlikle kapalı pet şişe su iç ve ev-tavuk olayından uzak dur.
|
Mehmet Binli Ankara KTM 990 Adventure
|
|
|
osman.ahunbay
Newbie
Ruh Halim:
|
Biz Mardin'deyken sanırım amcam hala oralarda olacak. Ama gene de yer sorunu olursa tavsiyeni dikkate alacağım. Hatta fırsat olursa orduevine gidip selamını da iletiriz. Amcam İTÜ adına Anadolu'nun çeşitli yerlerinde arkeolojik kazılara nezaret ediyor. Daha önce de uzun yıllar Hasankeyf'te bulundu. Neredeyse yılın 3/4'ünü Güney Doğu'da geçirir. bu haftasonu İstanbul'a gelecek, onunla da konuşup bilgi alacağım.
Gelelim ince noktaya Söylediklerin sonuna kadar doğru, yediklerimize dikkat etmek gerekecek. Her ne kadar 11-20 yaş arasını 70'li yıllarda Beyoğlu'nda okuyarak geçirmiş ve bu sürenin özellikle son 4 yılında ara sokaklardaki türlü meyhane ve lokantalarda kedi etinden martıya, menşei belli olmayan kokoreçten bol metalli midyeye kadar hemen hemen her şeyin tadına bakmış ve bu sayede meşin kaplı bir mideye sahip olmuşsak da, seleyi kirletme olasılığı hiç de yabana atılacak bir risk değil. Ama biliyorum ki, kendimi tutamayacak ve her durduğum yerde bu zarı atacağım. Biliyoruz ve şükrediyoruz ki, rakının toplayıcı özelliği vardır ve bir nevi "Streptomagma" etkisi gösterecektir Bilgiler ve yardımlar için teşekkür ederim. Herkese iyi ve keyifli bir hafta sonu dilerim.
|
|
|
|
|
|